Wie
Wedstrijd
Contact
Links
Foto's


vzw We See You

     "We See You  Dance, Sing, Shine!"         

nederlands nl english en frans fr

 

Nieuw: Sinds 2020 innovatieve toffe MARTIAL-ART VEERKRACHTTRAINING voor jongeren (8-18j)! Mindfullness op jongerenmaat! Ideaal om stress van je af te schudden en de conditie te verbeteren.. Dankzij de subsidie van het ministerie van Jeugd kan eventueel ook jouw organisatie in Jeugdzorg of jouw school een gratis proefsessie boeken. De veerkrachttraining gaat door in openlucht, op de speelplaats of in een park in de buurt. Het is niet enkel een leuke uitlaatklep of middel tot expressie, maar geeft de jongeren een dynamische aandachtstraining (focus, aanwezigheid, alertheid, luisteren en kijken). De jongeren leren op een speelse manier over diversiteit en wereldburgerschap, gaan beter samenwerken, mekaar respecteren, en scherpen hun sociale vaardigheden aan Dankbaar voor de mooie samenwerking met partners Sportaround vzw, BBJJA vzw en Sportpret vzw tesamen met vele partners in de jeugdzorg waardoor er dit jaar en volgend jaar veel jongeren en kwetsbare kinderen martial-art veerkrachttraining kunnen volgen!.

 

Uitzonderlijk : Enkele jaren geledenhadden we de eer en het genoegen Hare Majesteit Koningin Mathilde te verwelkomen in ons innovatief jongeren-inclusieproject SEE! Het werkbezoek kaderde in de projectoproep Music Connect van de Koning Boudewijnstichting, fonds. Bijna elk jaar vallen we in de prijzen met onze vernieuwende inclusieprojecten! We haalden het nieuws opVRT en ATV.. Voor de jongeren een erg bijzondere hoog-dag!

Link ATV Nieuws video reportage: klik hieronder :

https://atv.be/nieuws/koningin-mathilde-bezoekt-jongeren-in-wijnegem-56555

 

 

 

We SEE You

 

* MISSIE *

kinderen en jongeren écht ZIEN

hen kansen geven met focus op hun TALENTEN,

hen INSPIREREN,

en vooral hen in BEWEGING brengen

 

 

* TOOLS *

MARTIAL-ART VEERKRACHT TRAININGEN

+

educatieve KINDERWORKSHOPS

WERELDBURGERSCHAP-in-BEWEGING

+

inspirerende innovatieve

YOUTH-4-YOUTH PROJECTEN

 

 

* DOELEN *

Fysieke, emotionele en mentale gezondheid van jongeren bevorderen.

Veerkracht verhogen, weerbaarheid en positieve attitude ontwikkelen.

Verbindingen maken (lichaam, omgeving, sociaal, natuur, wereldburgerschap)

 

 

 

* VIER BASIS ACTIVITEITEN *

 

1. Voor SCHOLEN: educatieve WORKSHOPS MONDIALE VORMING (WERELDBURGERSCHAP met subsidie van Kleur Bekennen). Doel : kinderen en jongeren in BEWEGING brengen (dans, zang, sport, verhaal, spel) zodat ze zich goed in hun vel voelen, én op een speelse wijze reflecteren over de wereld van straatkinderen of vluchtelingen.

Thema's : mondiale vorming, diversiteit, straatkinderen, vluchtelingen, verdraagzaamheid, inclusie, vrede, pesten, ruzie, verbinding, multiculturaliteit, jongen>man, meisje>vrouw, religie, sociale netwerken, en workshops op maat!

Werkmethodiek : dansexpressie, kinderyoga, verhalenreis, muziek, zang, percussie.

 

2. Voor JEUGDZORG organisaties: MARTIAL-ART VEERKRACHT TRAINING BAMBOO-YOU(th)

supervoordelig dit jaar en volgend jaar dankzij de steun van het ministerie van Jeugd!

Op de speelplaats of in openlucht, in een naburig park gaan de sessies door. We werken dynamisch met bamboe oefenstokken om de martial-arts moves te leren. Ideaal voor focus, aandacht, verbinding, weerbaarheid, veerkracht, uitlaatklep, ontstressen na lange covid, ontspanning, empowerend, emotioneel en geestelijke rust, fun... een gezonde geest in een gezond lichaam!

 

3. Jonge asielzoekers, jongeren in jeugdzorg en studenten van VUB, Thomas More, Luca werken elk voorjaar samen met ons team aan innovatieve jongeren-voor-jongeren inclusie-projecten. Via workshops zang, dans, martial-arts, muziek gaan we op zoek naar hun TALENT(en)!

 

4. Voor dansscholen : jaarlijkse online DANSWEDSTRIJD.

De opbrengst gaat naar een bijzonder project in India! Winnaars en clipjes van afgelopen jaren : link. .

 

 

 

 

 

 

* STRAATKINDEREN *

De werking van onze vzw WCU-Dance is tvv en in connectie met de straatkinderen.

- straatkinderen in de 3e wereld

- straatkinderen op de vlucht, asielzoekers

- straatkinderen in eigen land (jongeren die in een straatje zonder einde zitten, problemen, armoede, drank/drugs, geweld, instelling, gevangenis...)

(meer info ivm straatkinderen en onze projecten klik hier )

 

WCUD

 

 

 

 

KLEUTER, KINDER- en JONGEREN-WORKSHOPS in Vlaamse SCHOLEN

Ons team van bekwame medewerkers (in Vlaanderen) kan ook in jouw school workshops brengen.

Doorheen een verhalenreis vol dans, kinderyoga, martial arts of zang krijgen ze een goed gevoel, worden blij, en leren iets bij over straatkinderen (educatief, mondiale vorming, wereldburgerschap). Ze leren in verbinding te zijn met hun eigen lichaam, maar ook in sociale interactie te gaan met anderen, de natuur, de wereld. We brengen de wereld van straatkinderen en vluchtelingen op een positieve en luchtige manier in de klas!

 

Er is voor elke doelgroep wel een mooi aanbod aan WORKSHOPS.

 

Bovendien is er financiële tegemoetkoming mogelijk voor de workshops via Kleur Bekennen

 in het kader van wereldburgerschaps educatie!

Voor meer informatie, persoonlijk advies, prijzen en boekingen klik op deze link

 

 

 

 

 

NIEUW sinds 2020 : MARTIAL-ART VEERKRACHT-TRAINING voor JONGEREN!

Zowel voor scholen als voor Jeugdzorg!

 

Deze innovatieve out-door training is deaal om jongeren in verbinding te brengen met hun lichaam en met anderen. Bijzonder goed om vaardigheden te ontwikkelen : aandacht, focus, structuur, rust, helderheid, vertrouwen, kracht, moed, weerbaarheid, balans, verbinding denken-voelen-doen... en stappen zetten van jongere naar adolescent en volwassene!

 

Deze sportieve martial-art veerkrachttraining geeft jongeren kans om in open lucht stress los te laten, angsten los te laten, én om computers en gsm even los te laten... om de longen te vullen met gezonde frisse zuurstof... adem = leven! Ideaal om in openlucht te doen na de Covid crisis, goed om de weerstand terug op te bouwen, goed voor lichaam en geest!

 

Dankzij de steun van het ministerie van Jeugd in het 2 jaren project om kwetsbare jongeren in beweging te brengen kan jouw organistaie deze training voordelig boeken! Contacteer Gert voor meer info!

 

 

 

 

 

Impressies van enkele vorige SEE projecten :

 

DANSTHEATER voorstelling "SEE"

affiche SEE 2015 met bijna 100 (incognito) co-creators

 

 

Bijna 20 danscoaches/dansers/theatermakers/vrijwilligers werkten samen met een groep van ongeveer 20 jongeren (ism De Wissel Leuven, Rizsas Wezemaal en Jeugddorp Bonheiden) én een groep van 22 kinderen met beperkingen (buitengewoon onderwijs Ter Bank Heverlee en Damiaan Tremelo) op weg naar een bijzondere theatervoorstelling : "SEE".

Bekijk je enkel de buitenkant, het masker, het zogenaamde probleem, etiket of label dat kinderen of jongeren dragen?

Of ZIE je de pure kern, de diamant diep van binnen? .

 

 

 

 

EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN

 

http://www.youtube.com/watch?v=6W5_niyw3ck   

(link prachtig kortfilmpje , 6 minuten)

 

Kort filmpje van dagworkshop 'bloemenmandala voor vrede' die begeleid werd door 2 van onze danschoreografes in het kader van een vredesproject waarbij Chinese kinderen ons land bezochten. Twee culturen ontmoeten elkaar via dans en bloemen. Elke bloem is een wens voor kinderen die het moeilijk hebben.

(film : Nathalie / begeleiding en creatie van deze workshop door Maggie en Gert)

     

     

 

 

Wil je graag FINANCIEEL STEUNEN ?

 

Elke kleine persoonlijke financiële bijdrage t.v.v. de straatkinderen en onze jongeren is welkom vooral na de moeilijke covid periode die voor onze vzw de werking plat gelegd had. De jongeren en kinderen hebben jouw steun hard nodig!

Rekeningnummer vzw WCU-Dance bij KBC : BE75/737030604351.

 

 

Mail (contact) Gert Daniels of bel 0498***276771.

Bedankt voor je steun!

 

 

 

homepagina

 

 

 

beeld en inhoud © www.World-Children-Unity-Dance.be
design: Wellspring Webdesign