Wie
Wedstrijd
Contact
Links
Foto's


vzw We See You

     "We See You  Dance, Sing, Shine!"         

nederlands nl english en frans fr

 

Stay Safe: YES1 Na lange pauze starten we in juli terug op1 Time to move1 Jammer dat onze activiteiten in scholen en de jongerenprojecten stil lagen owv de pandemie. BLIJF ECHTER ELKE DAG SPORTEN, DANSEN, WANDELEN of FIETSEN! Blijf positief en MOVE IT1

 

Nieuw: BAMBOO-YOU(th) : VEERKRACHTTRAINING voor jongeren! Vooral jongeren liggen ons nauw aan het hart in deze tijden! Samen met hen ontwikkelden we een innovatieve outdoor veerkracht training met coole martial-arts-moves & beats. Mindfullness op jongerenmaat! Ideaal om stress en angsten van je af te schudden. Ook jouw school of organisatie kan weldra (zomer) een proefsessie plannen in openlucht.

 

Newsflash: Afgelopen jaar was ons jongerenproject weer bij de 19 van de 150 ingediende projecten die steun ontvangen van de Koning Boudewijnstichting via het Koningin Mathildefonds 'Music Connects'! Meisjes uit de jeugdzorg werken samen met studenten aan aan een educatieve video rond het thema verslaving (internet, gsm, fb, games, alcohol, drugs). In de positieve video tonen ze hun zangtalent en geven raad rond het tema. Middelbare scholen kunnen de video en het educatief boek bestellen!

 

Uitzonderlijk : In 2018 hadden we de eer en het genoegen Hare Majesteit Koningin Mathilde te verwelkomen in ons innovatief jongeren-inclusieproject SEE! Het werkbezoek kadert in de projectoproep Music Connect van de Koning Boudewijnstichting, fonds Koningin Mathilde. We zijn al 3 jaar op rij bij de gelukkige prijswinnaars met onze vernieuwende inclusieprojecten! We haalden het nieuws opVRT en ATV.. Voor de jongeren een erg bijzondere hoog-dag! We zijn uitermate trots op hen!

Link ATV Nieuws video reportage: klik hieronder :

https://atv.be/nieuws/koningin-mathilde-bezoekt-jongeren-in-wijnegem-56555

 

 

 

We SEE You

 

* MISSIE *

KINDEREN EN JONGEREN ECHT ZIEN,

INSPIREREN, KANSEN GEVEN, IN BEWEGING BRENGEN

MET FOCUS OP HUN TALENTEN

 

* TOOLS *

VEERKRACHT JONGEREN WORKOUTS

+

EDUCATIEVE KINDERWORKSHOPS

WERELDBURGERSCHAP-in-BEWEGING

+
INSPIRERENDE INNOVATIEVE

YOUTH-4-YOUTH PROJECTEN

 

 

* DRIE voornaamste DOELEN *

FYSIEKE, EMOTIONELE & MENTALE GEZONDHEID BEVORDEREN

VEERKRACHT, WEERBAARHEID EN POSITIEVE ATTITUDE ONTWIKKELEN

VERBINDINGEN MAKEN (lichaam, omgeving, sociaal, natuur, wereldburgerschap)

 

 

* VIER BASIS ACTIVITEITEN *

 

1. Voor je school: educatieve WORKSHOPS MONDIALE VORMING (WERELDBURGERSCHAP met subsidie van Kleur Bekennen). Doel : kinderen en jongeren in BEWEGING brengen (dans, zang, sport, verhaal, spel) zodat ze zich goed in hun vel voelen, én op een speelse wijze reflecteren over de wereld van straatkinderen of vluchtelingen.

Thema's : mondiale vorming, diversiteit, straatkinderen, vluchtelingen, verdraagzaamheid, inclusie, vrede, pesten, ruzie, verbinding, multiculturaliteit, jongen>man, meisje>vrouw, religie, sociale netwerken, en workshops op maat!

Werkmethodiek : dansexpressie, kinderyoga, verhalenreis, muziek, zang, percussie.

 

2. Voor (kwetsbare) jongeren is er weldra de nieuwe : VEERKRACHT TRAINING BAMBOO-YOU(th)

Een namiddag in openlucht, in een park nabij je organisatie of in een grote tuin om in beweging te gaan met martial arts, bamboe stokken... voor focus, aandacht, verbinding, weerbaarheid, veerkracht, uitlaatklep, ontstressen na lange covid, ontspanning, empowerend, emotioneel en geestelijke rust, fun... een gezonde geest in een gezond lichaam!

 

3. Jonge asielzoekers, jongeren in jeugdzorg en studenten van VUB, Thomas More, Luca werken elk voorjaar samen met ons team aan innovatieve jongeren-voor-jongeren inclusie-projecten. Via workshops zang, dans, martial-arts, muziek gaan we op zoek naar hun TALENT(en)!

Momenteel doen we met deze jongeren en studenten research voor enkel vernieuwende online projecten.

 

4. Voor dansscholen : jaarlijkse online DANSWEDSTRIJD.

De opbrengst gaat naar een bijzonder project in India! Winnaars en clipjes van afgelopen jaren : link. .

 

 

 

 

 

 

* STRAATKINDEREN *

De werking van onze vzw WCU-Dance is tvv en in connectie met de straatkinderen.

- straatkinderen in de 3e wereld

- straatkinderen op de vlucht, asielzoekers

- straatkinderen in eigen land (jongeren die in een straatje zonder einde zitten)

(meer info ivm straatkinderen en onze projecten klik hier )

 

WCUD

 

 

 

 

KLEUTER, KINDER- en JONGEREN-WORKSHOPS in Vlaamse SCHOLEN

Ons team van bekwame medewerkers (in Vlaanderen) kan ook in jouw school workshops brengen.

Doorheen een verhalenreis vol dans, kinderyoga, martial arts of zang krijgen ze een goed gevoel, worden blij, en leren iets bij over straatkinderen (educatief, mondiale vorming, wereldburgerschap). Ze leren in verbinding te zijn met hun eigen lichaam, maar ook in sociale interactie te gaan met anderen, de natuur, de wereld. We brengen de wereld van straatkinderen en vluchtelingen op een positieve en luchtige manier in de klas!

 

Er is voor elke doelgroep wel een mooi aanbod aan WORKSHOPS.

 

Bovendien is er financiële tegemoetkoming mogelijk voor de workshops via Kleur Bekennen

 in het kader van wereldburgerschaps educatie!

Voor meer informatie, persoonlijk advies, prijzen en boekingen klik op deze link

 

 

 

 

 

NIEUW : VEERKRACHT-TRAINING voor JONGEREN!

We ontwikkelden samen met jongeren in de jeugdzorg een innovatieve out-door training op basis van martial arts en mindful-movements. Ideaal om jongeren in verbinding te brengen met hun lichaam en met anderen. Bijzonder goed om vaardigheden te ontwikkelen : aandacht, focus, structuur, rust, helderheid, vertrouwen, kracht, moed, weerbaarheid, balans, verbinding denken-voelen-doen... en stappen zetten van jongere naar adolescent en volwassene!

 

Momenteel liggen de lessen stil owv de pandemie. Maar vanaf juli starten nieuwe reeksen in een bos of park in jouw buurt. Deze sport geeft jongeren kans om in open lucht stress los te laten, angsten los te laten, én om computers en gsm even los te laten... en de longen te vullen met gezonde frisse zuurstof... adem = leven! Ideaal voor jong en oud na de Covid crisis, goed voor lichaam en geest!

 

 

 

 

Impressies van enkele vorige SEE projecten :

 

DANSTHEATER voorstelling "SEE"

affiche SEE 2015 met bijna 100 (incognito) co-creators

 

 

Bijna 20 danscoaches/dansers/theatermakers/vrijwilligers werkten samen met een groep van ongeveer 20 jongeren (ism De Wissel Leuven, Rizsas Wezemaal en Jeugddorp Bonheiden) én een groep van 22 kinderen met beperkingen (buitengewoon onderwijs Ter Bank Heverlee en Damiaan Tremelo) op weg naar een bijzondere theatervoorstelling : "SEE".

Bekijk je enkel de buitenkant, het masker, het zogenaamde probleem, etiket of label dat kinderen of jongeren dragen?

Of ZIE je de pure kern, de diamant diep van binnen? .

 

 

 

 

EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN

 

http://www.youtube.com/watch?v=6W5_niyw3ck   

(link prachtig kortfilmpje , 6 minuten)

 

Kort filmpje van dagworkshop 'bloemenmandala voor vrede' die begeleid werd door 2 van onze danschoreografes in het kader van een vredesproject waarbij Chinese kinderen ons land bezochten. Twee culturen ontmoeten elkaar via dans en bloemen. Elke bloem is een wens voor kinderen die het moeilijk hebben.

(film : Nathalie / begeleiding en creatie van deze workshop door Maggie en Gert)

     

     

 

 

Wil je graag FINANCIEEL STEUNEN ?

 

Elke kleine persoonlijke financiële bijdrage t.v.v. de straatkinderen en onze jongeren is welkom vooral nu in deze Covid-crisis lag onze werking plat en hebben onze jongeren en kinderen jouw steun hard nodig!

Rekeningnummer vzw WCU-Dance bij KBC : BE75/737030604351.

 

 

Mail (contact) Gert Daniels of bel 0498***276771.

Bedankt voor je steun!

 

 

 

homepagina

 

 

 

beeld en inhoud © www.World-Children-Unity-Dance.be
design: Wellspring Webdesign