Wie
Wedstrijd
Contact
Links
Foto's


Opleiding Integral Youth Movement Coach

nederlands nl english en frans fr

klik : HOME pagina

 

 

Nieuwe Opleiding 2022-2023

Integral Youth Movement & Nature Coach

 

ben je kandidaat of voel je een sterke interesse neem dan even contact voor een kort intake gesprek via zoom met Gert & Sophie

 

Deze opleiding is ervarings- en praktijkgericht. 

De afgelopen jaren bleek dat kinderen en jongeren nog méér dan anders nood hebben aan beweging, maar jammer genoeg niet geinspireerd of uitgenodigd worden tot bewegen. Er ontbreekt veelal een aangepast aanbod aan bewegingsvormen: dans, yoga, martial-arts op kinder of jongerenmaat is nog steeds vrij beperkt.

Vandaar de nood aan goed opgeleide bewegings coaches (beweging in de brede zin van het woord, zodat kinderen en jongeren uitgenodigd worden om te gaan dansen, sporten, martial-arts of yoga doen... een gezonde geest in een gezond lichaam!). Naast beweging is ook de natuur een belangrijk element. Jongeren bij hun innerlijke natuur brengen en bij de natuur buiten hen. Module 1, 3 en 5 zijn residentiële weekends in ons retraite centrum in de Ardennen waar de natuur volop aanwezig is (www.chamai.be), alle kosten van verblijf, maaltijden, thee, water zijn inbegrepen in de bijdrage die je betaalt. Dankzij subsidie van ministerie van Jeugd betaal je maar een deel van de normale kostprijs. Module 2 en 4 zijn praktijkmodules (assisteren en nadien zelf organiseren van een les of lessenreeks).

 

In elke module gaan we vooral focussen op het helende aspect van diverse bewegingsvormen alsook op de toespitsing op kinderen of jongeren. Daarnaast focussen we op de natuur als initiator en mediator om jongeren bij hun natuur te brengen. Docent is Gert Daniels, die dankzij tientalle jaren ervaring graag zijn wijsheid deelt. Bovendien ziet hij enorm veel mogelijkheden om jongeren te motiveren tot bewegen en heeft hij slechts 2 handen en 2 benen/voeten... vandaar dat hij graag zijn wijsheid deelt, zodat veel meer handen en voeten mooi werk kunnen doen! Gert nodig ook in elke module een gastteacher uit die vanuit zijn/haar disicpline een stuk van de vorming zal verzorgen. Voor de natuur-coaching zal Sophie de begeleiding doen!

 

Elke module bevat onderstaande 7 basispijlers: YOGA, MARTIAL-ART, DANS, SPORT, SPEL, NATUUR, STILTE :

 

YOGA en MARTIAL-ART

tibetaanse yoga, zwaarddans Tog Chöd, specifiek voor jongeren en kinderen, do-in yoga, zonne-maan yoga

 

DANS

vertragende japanse butoh dans, vision dance, helende dansreis voor jongeren, freedomdance, sacrale sufi dans, authentic movement, silent dance, oerdans in de natuur, dans van de elementen (aarde, water, vuur, lucht, chi), enz,...

 

SPORT & SPEL

voor kinderen en jongeren is het raadzaam om steeds spel en sport te combineren met yoga of dans, zodat het voor hen boeiend, levendig en interessant blijft

 

NATUUR & STILTE

het laatste element, maar zeker niet het minste!, dat in elke module geintegreerd wordt is de natuur en de stilte

vermits de stages residentiëel doorgaan hier in de Ardennen gaan we regelmatig in de natuur en is het ook de bedoeling om kinderen en jongeren te inspireren om meer in de natuur te gaan en zo ook meer te verbinden met de natuur in zichzelf... in de natuur kan er spel, sport, dans en yoga plaatsvinden maar combineren we dat ook met stilte Sophie zal begeleiding doen rond natuur & stilte!

 

 

Module 1

11-13 juli 2022

 

Module 2

stage zomervakantie juli-aug

assisteren bij kinder en jongeren workshops

 

Module 3

30 sept - 2 okt 2022

 

Module 4

eigen stageplaats kiezen

stageverslag maken

 

Module 5

voorjaar 2023 datum nog te bepalen

 

Bijdrage voor Module 1, 3 en 5 : 890 euro per module (x3) indien je voor je bedrijf deze training volgt en een factuur wenst (incl btw) of standaard bijdrage is 690 euro per module (x3), of gesubsidieerde sociale bijdrage is 490 euro per module (x3). De bijdrage is alles inclusief: opleiding, verblijf, overnachtingen, heerlijke maaltijden, water, thee, cookies (je kan maar moet die niet aanvaarden ;-), goed gezelschap, energie, geluk en alle moois... all inclusif!

 

Mail om je kandidatuur kenbaar te maken, schrijf een korte motivatiebrief waarom je graag deze training wil volgen, welke danservaring je hebt (of yoga of andere bewegingsvormen) alsook ervaring met kinderen of jongeren. Zodat we eventueel kunnen motiveren waarom het sociaal of gesubsidieerd tarief al dan niet mogelijk is voor jou. Er kunnen maximum 10 deelnemers geselecteerd worden aan de opleiding.

Gespreide betaling is mogelijk. Je inschrijving is geldig na betaling van de bijdrage voor Module 1. De coaching tijdens de stages van Module 2 en 4 zijn inbegrepen (gratis) indien je inschrijft voor het volledig traject.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HOME

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

beeld en inhoud © www.World-Children-Unity-Dance.be
design: Wellspring Webdesign