Wie
Wedstrijd
Contact
Links
Foto's


Workshops Scholen & Jeugdzorg

nederlands nl english en frans fr

HOMEpagina

 

 

NIEUW voor JONGEREN : 

martial-art veerkrachttraining, outdoor-workout, mindfulness in movement (C1)

opgelet: dankzij subsidie ministerie van Jeugd kan je school of organisatie deze workshop erg voordelig boeken dit jaar en volgend schooljaar!

 

 

 

Aanbod Workshops voor SCHOLEN :

 

wens je persoonlijk advies : contacteer ons dan even

 

A. standaard kleuter en kinderworkshops (ook voor bijzonder onderwijs *) 'wereldburgerschap via dans en yoga' - eventueel met subsidie Kleur Bekennen

 

- A1 : avontuurlijke VERHALENDANS

- A2 : een echte indische BOLLYWOOD-DANCE WORKOUT in connectie met de straatkinderen

- A3 : dansaarde, natuurbewustzijn en VOLKSDANS

- A4 : stampende VOETEN, vrolijke HANDEN

- A5 : HEDENDAAGSE DANS met een danschoreografe van hier tot in India

- A6 : CREATIEVE dans en beweging

- A7 : creatief ontladen en ONTSPANNEN

- A8 : REGENBOOGREIS op de rug van de reuzeschildpad

- A9 : straatkinderen, vluchtelingen, KINDERRECHTEN

- A10 : reis op een vliegend tapijt naar de STRAATKINDEREN

- A11 : onderweg als STRAATKIND of VLUCHTELING : OVERLEVINGSKWALITEITEN (ook voor jongeren)

- A12 : bodyworkout leven als straatkids of vluchtelingen met de Dansende Trom en de STOKKENDANS

- A13 : dansen rond de Stoof van opa Phil en oma Sophie: PhiloSophie 4 kids (thema's vluchtelingen, straatkinderen, levensvragen, FILOSOFIE op jongerenmaat waarbij de thema's afgewisseld worden met beweging)

- A14 : youth connection STREET DANCE: multi-disciplinaire interculturele dans met straatkids en vluchtelingen

 

OOK voor JONGEREN : workshop nrs A2 + A5 + A11 + A12 + A13 + A14

 

OOK voor BIJZONDER ONDERWIJS. Al deze workshops worden aangepast aan de doelgroep alsook de fysieke, emotionele of mentale beperking van de kinderen in bijzonder onderwijs.  Hiervoor worden echter 2 begeleiders voorzien ipv 1, tenzij de groep max. 12 kinderen telt.

 

B. OP MAAT : voor een themadag op school of grotere projecten kan je ons contacteren voor een voorstel op maat! Mogelijke hema's: vrede, verbondenheid, kinderrechten, diversiteit, natuurbewustzijn, vluchtelingen, radicalisatie, multiculturaliteit, ea...

 

C. JONGEREN workshops "lichamelijke en geestelijke gezondheid"(lager en sec. onderwijs of jeugdzorg)

- C1 : "BAMBOO-YOU(th)" (martial-art veerkrachttraining, workout, mindfulness in movement)

- C2 : "MOVE YOU(th)" (vreugde en algemeen welbevinden, streetdance, dancing sticks, bollywooddance, hiphop)

- C3 : "BOOST YOU(th)" (thema verslaving aan gamen, internet, gsm, sociale media...)

- C4 : "YOUNG MEN, YOUNG WOMEN" (12-16j van jongen naar man, van meisje naar vrouw)

- C6 : eigen thema's mogelijk op maat

 

 

 

 

 

Extra informatie :

 

- Onze medewerkers geven workshops in alle provincies.

- Wij adviseren je graag ivm de mogelijkheden/keuze van begeleider/keuze workshop/kosten/subsidie...

Mail ons even (contact) !

- Extra begeleiders (grote groepen, of projectdagen) zijn steeds mogelijk, contacteer ons voor de specifieke regeling.

- Voor grote groepen kleuters raden we aan een extra begeleider te voorzien.

- Enkel voor workshops in categorie A en B zijn subsidie door Kleur Bekennen (is mondiale vorming!) mogelijk!

- De meeste workshops kunnen aangepast worden aan de situatie binnen uw klas, school of vzw = maatwerk.

 

 

Kostprijs workshops :

 

- type A : Kostprijs per standaard kinder/jongerenworkshop met 1 lesgever : 95 € per uur

+ kilometervergoeding 0,36€ per km. (min. 8 - max 25 kinderen)

(subsidie door Kleur Bekennen mogelijk : link financiering Kleur Bekennen )

 

- type B : Kostprijs wordt na overleg met u berekend en met offerte aan u voorgelegd.

 

- type C : Kostprijs 175 per uur/sessie + km vergoeding. Lesgever Gert Daniels.

Opgelet: enkel voor C1 de outdoor Martial-art veerkrachttraining is er dit jaar en volgend schooljaar SUBSIDIE door ministerie van Jeugd. De school of jeugdzorg organisatie betaalt SLECHTS 30 % van de normale tarief (dwz slechts 52,5 per uur/sessie !).

.

 

 

 

 

A. Overzicht standaard workshops :

(A1 tot A14 is voor 5 tot 12 jarigen, workshopA2, A5 en A11,12,13,14 is ook voor 12-18jarigen)

 

A1. Dans en Lichaamsexpressie : "Avontuurlijke verhalendans" door Caroline (Borgerhout, regio Antwerpen, Vlaanderen)

Straatkinderen houden net zo hard van dansen en spelen als andere kinderen.

We starten deze workshop met een ademhalingsoefening en groeien als Zaadje uit tot een Prachtige Boom, waarna we onze ontdekkingstocht verder zetten door het Avontuurlijke Bos van Magische Klanken, Ritmes en Bewegingen en laten ons inspireren door de bewegingen van de anderen. Vervolgens betreden we het Bos van de Straatkinderen.

Met behulp van foto's, persoonlijke verhalen en creatieve, uitdagende en leuke dansspelletjes worden de kids uitgenodigd om zich te verbinden met straatkids van over de hele wereld.

Dansen geeft passie en passie geeft plezier. Dansen draagt op deze manier bij tot een betere levenskwaliteit.

Samen kunnen we al dansend positieve veranderingen creëren.

 

A2. Indische Bollywood Dans en Yoga met straatkinderen en vluchtelingen door Bhumika Parekh (Hasselt, regio Limburg en Vlaanderen)

Ondertussen woont Bhumika een jaar in ons land. Ze is afkomstig van India en brengt haar cultuur en bruisende Bollywood dans stijl mee naar België én in je klas of school ! Ze is danschoreografe en kan heel eenvoudige choreo's aanleren die keileuk zijn om uit te voeren. Elk kind of jongere wordt gestimuleerd om mee te doen en eigen inbreng is altijd welkom. Ze verweeft in haar danslessen natuurlijk ook de indische leefwereld. Zo leer je hoe meisjes in India zijn tov meisjes hier in het Westen. Of je leert speciale hand-dans-bewegingen (mudra's). Ze vertelt ook over de straatkinderen in de sloppenwijken van Mumbay vanuit haar eigen ervaring. Een bruisende workshop die je helemaal blij maakt! (en je leert natuurlijk ook wat bij over de straatkinderen in India!)

 

A3. Volksdans (folk) en natuurbeleving: "DansAarde" door Marijke (Herselt, Kempen)

We dansen, zingen en vieren het leven. We brengen natuurbeleving in de klas op een leuke wijze met dans en muziek van over heel de wereld (vnl folklore). Via de volksdans geven we locale en ook verre tradities door aan de kinderen en zorgen voor verbinding met andere culturen. Volksmuziek kan heel verrassend zijn, opent het hart en tovert een lach op ieders gezicht! De dans is expressief, geeft kans om alleen te dansen, of met 2 of met de ganse groep in cirkel (verbindend). In elke workshop integreer ik ook QiGong of yoga oefeningen, of we doen aan leuke bodypercussie om het lichaam wakker te maken. Je lichaam is je huis, je eigen natuur. Thema's : de natuur, het bos, zaadjes, planten, hoeve, boeren, ecologie, afvalarm leven, recyclage, vrede, mondiaal bewustzijn, straatkinderen, vluchtelingen, ...

 

A4. Dans en expressie : "Stampende voeten, vrolijke handen, samen dansen, samen zingen, samen één" door Katya (Deurne, regio Antwerpen, Vlaanderen)

Straatkinderen hebben geen persoonlijke spullen, zij beschikken enkel over een naam, een lichaam... en zoals iedereen... ademen zij hun levenskracht...

Op een speelse en uitdagende manier worden de kids uitgenodigd hierover na te denken. We zien het als een uitdaging om elk lichaamsdeel bewust te gaan bewegen en te gaan ervaren. Daarbij richten we ons vooral op onze voeten die stampend en repetitief in beweging worden gebracht. We onderzoeken onze grenzen en respecteren ieders grens. Ik voer hen zacht mee naar een diepere ademhaling zodat bij ieder kind eigen klanken, 'n eigen persoonlijk geluid kan ontstaan. Vanuit deze persoonlijke uiting van hun "zijn" zullen we ons lichaam verder uitnodigen om al dansend, samen, tot volle expressie te komen ! Uiteindelijk ronden we af met zachte, stralende, geopende harten, we zijn immers samen onderweg... hand in hand.

 

A5. "Dans in verbinding met de straatkinderen in India" door choreografe, filmmaakster Yentl De Werdt (Hasselt, Limburg, Vlaanderen)

Yentl is een creatieve duizendpoot en combineert haar professionele danservaring (oa Anna Theresa De Keersmaeker) met filmprojecten en creatieve projecten op theater, dans met en voor kinderen en jongeren! Een bezige bij!

Vanuit haar ervaring in India (elk jaar gaat ze er dansen met de kinderen in de sloppenwijken van Mumbai, en maakt er ook filmpjes van! Soms toont ze deze ook in de workshop) neemt ze je mee op een adembenemende dansreis naar een andere wereld. In haar dansles ga je je lichaam anders bewegen dan je gewoon bent, creatief bewegen, hoog/laag/snel/traag... Je verkent de wereld van de indische Bollywood en leert eenvoudige handbewegingen (mudra's). We bouwen kleine choreo's op en misschien is er tijd voor een klein toonmoment. We denken na over de straatkinderen, en onze eigen leefwereld. Boeiende en bruisende inleefdansreis!

 

 

A6. Dans en lichaamsexpressie : "Creatieve dans- en bewegingsworkshop" door Mozes (Gent, regio Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen)

We komen samen in een Sfeervolle Cirkel en maken kennis met elkaar. Het onderwerp "straatkinderen" wordt geïntroduceerd en hierover worden gedachten uitgewisseld.

Op speelse wijze worden de kids dmv creatieve verbeelding in contact gebracht met de Aarde, de Thuisster en de geest van de Straatkinderen. Begeleid door het Ritme van de Trom begeven we ons in de Droomwereld van straatkinderen. Via dans- en bewegingsspelletjes ontmoeten we elkaar en tonen we met ons lichaam wat we voelen. We bewegen in een vrije dansexpressie in een cirkel.

In de eindcirkel delen we onze liefde en dankbaarheid en sturen ze uit naar alle straatkids, gevolgd door een praatcirkel waar de kinderen iets persoonlijks kunnen delen.

Plezier, spontaniteit en creativiteit staan centraal !

 

A7. Dans, expressie en bezinning : "Vrede begint in jezelf" door Patrick (regio Antwerpen)

We leven in een boeiende tijd, rondom ons verandert er op korte tijd heel veel. Kinderen worden via de media al op jonge leeftijd geconfronteerd met chaos, geweld en andere minder mooie kanten van onze maatschappij. Hoe kunnen we onze kinderen op een aangename, speelse, liefdevolle en vooral vredevolle manier weerbaar maken tegen de uitdagingen van elke dag? In de workshop starten we vanuit een cirkel. Dit zorgt voor meer betrokkenheid en verbondenheid al van bij de start. Op een speelse en toch meditatieve manier maken we met de kinderen een dansreis naar innerlijke vrede. Vanuit die innerlijke vrede en vreugde kunnen ze andere kinderen respectvol ontmoeten, alsook kinderen ver weg zoals de straatkinderen in India, of de vluchtelingen die hun land in oorlog verlaten. Via spel en dans (beleven en ervaren) nodigen we de kinderen uit tot invoelen en nadenken over oorlog en vrede. We eindigen met een moment in cirkel met vredesklanken of een mantra. Kinderen zien op tv en andere mediakanalen ook erg veel chaos in de wereld. Deze workshop brengt hen tools om tot rust te komen, te ontspannen. Via dans, yoga en spel worden de kinderen in hun hart geraakt, oefenen ze in een liefdevolle houding naar andere kinderen, dichtbij of veraf …

 

A8. Dans en lichaamsexpressie : "Regenboogreis op de rug van de Reuzeschildpad"... door Laetitia (Diest, regio Vlaams-Brabant)

We volgen het ritme van de Afrikaanse trom... en vormen een mooie ronde cirkel die ons verbindt met elkaar, met de Aarde en met alle kinderen van de wereld... We maken muziek met ons lichaam om het wakker te maken en het te bedanken er elke dag voor ons te zijn... Daarna gaan we allemaal samen op 'n spannende reis naar de straatkinderen in India...

We hoeven daarvoor enkel onze ogen te sluiten en op de rug van de reuzeschildpad te stappen. Die neemt ons mee naar een magische, schitterende Regenboog... Ze neemt ons mee op avontuur, over de oceanen heen ! Aan de andere kant staan tientallen straatkinderen op ons te wachten... Ze willen met ons spelen !!!

We volgen hen op avontuur in een Magisch Bos, vol schitterende bloemen, stevige bomen en gekke dieren.

Via beweging, dans en zang vieren we samen het leven, bedanken we voor de overvloed in ons leven en delen die met de straatkinderen in India. Als het tijd wordt om terug te gaan, staat de Reuzeschildpad reeds met een reuze glimlach op ons te wachten... Daarna zingen we samen de heilige klank "Ohm" om ons blijvend te verbinden met onze nieuwe vrienden uit India. We zijn allen kinderen van Moeder Aarde en we zijn allen verbonden !

Hoe meer we dansen, zingen, lachen en delen met elkaar, hoe gelukkiger wij én Moeder Aarde zijn !!!

Laten we samen spelen en dansen !!!!

 

A9. Dans en yoga : "Straatkinderen, vluchtelingen en hun kinderrechten" door Liesbet (Sint-Truiden, regio Limburg, Yoga 4 Kids)

We starten met een kringgesprek over straatkinderen en/of vluchtelingen. Voor vele kinderen in ontwikkelingslanden is de straat hun "thuis"... Zij dienen noodgedwongen te slapen, eten, werken, te "leven" op straat...

Daarna nemen we samen op 'n aktieve wijze d.m.v. yogahoudingen, lichaamsmassage en spel, alle kinderrechten door... Hierbij worden al onze zintuigen en ons hele lichaam geaktiveerd... Ons wakkere lichaam nodigt ons uit tot "dansen" in verbondenheid met de straatkinderen !

We eindigen met een heerlijke visualisatie... Deze brengt ons lichaam en geest tot rust, we ervaren de prettige sensatie van "harmonie".

Aanrader voor kinderen tussen 10 en 12 !

 

A10. Dans en yoga : "Reis op een vliegend tapijt naar de straatkinderen" door Gitta (Bree, regio Limburg)

In onze openingscirkel praten we over de wereld van de straatkinderen...

Waarna 'n vliegend tapijt ons over velden, steden, zeeën,... meeneemt naar een totaal andere, nieuwe wereld, die we tot op heden nog niet ervaren hebben : India.

Daar toegekomen ontmoeten we een heleboel dieren, spelen we samen met hen, genieten we van het leven... en... ontmoeten we straatkinderen !

We krijgen de kans te voelen wat het is om straatkind te zijn... we ervaren dat de fijnste manier om je ellende te vergeten samen lachen, zingen, dansen, springen, kortom "leven" is !

 

A11. Dans + Chi Kung KinderYoga : "Straatkinderen, vluchtelingen en hun overlevingskwaliteiten" door Hilde (Vlaams-Brabant en Brussel)

Voor kleuter, lager en secundair onderwijs, telkens aangepast aan de doelgroep.

Straatkinderen en vluchtelingen en hun kwaliteiten, hun kracht. Tijdens deze doe-workshop wordt een verhaal verteld over 3 straatkinderen. Ze ontdekken dat elk van hen ergens heel goed in is en merken dat ze door samen te werken het best kunnen overleven op straat. We kijken samen naar de kwaliteiten die deze straatkinderen ontwikkeld hebben. Deze kwaliteiten kunnen ook ons gezonder en sterker maken. We nodigen de kinderen (of jongeren) op een speelse wijze uit om deze kwaliteiten in zichzelf te gaan invoelen en versterken. We linken ze aan de kwaliteiten van 3 symbolische krachtdieren : de tijger brengt hen alertheid en lenigheid, de beer is krachtig en moedig en de kraanvogel brengt hen in contact met respect en vreugde. Dankzij bewegingen die stappend in cirkel worden uitgevoerd krijgen de kinderen meer voeling met hun lichaam, versterken zij hun concentratie en coördinatie. De kinderen krijgen de kans om hun eigen krachtdier te ontmoeten en dit dier ook via vrije dans in expressie te brengen. Als afsluiting van de workshop dansen we samen een vreugdedans waarbij we de straatkinderen alles toewensen wat zij nodig hebben… Aanpassing van de workshop volgens leeftijdscategorie/doelgroep kids/jongeren. Deze workshop kan ook binnen het thema 'vluchtelingen' geplaatst worden. Dan gaan we aan de slag met 3 familieleden die op de vlucht zijn, wat zij nodig hebben om hun tocht naar een ander land te overleven en hoe ze een nieuw leven kunnen opbouwen. We gebruiken de 3 (of 5 indien er tijd/ruimte is) krachtdieren als metafoor voor de kwaliteiten die nodig zijn in zo'n situatie. Deze kunnen de kinderen spiegelen aan hun eigen realiteit en even stilstaan bij alles wat ze hebben en wat ze zelf kunnen doen om verbinding te voelen, niet enkel met hun kleine wereldje maar ook met de grote onbekende leefwereld van zoveel andere kinderen. De bewegingen (uit de Oosterse Chi Kung en Kinderyoga) )worden aangevuld met helende geluiden (voor expressie van gevoel).

 

A12. Hoe dansen straatkinderen en vluchtelingen?

Vrede en respect : de Dansende Drum en de Stokkendans (door Gert, Vlaanderen)

Voor kinderen vanaf 8j is dit een prachtige workout. Best in een grote turnzaal of op de speelplaats of in een park in de nabijheid van de school We werken met bamboe stokken en gaan martial-arts ninja moves leren om een vredevolle geest en een fit lichaam te krijgen! In deze dansmethode staat het belevende aspect op de voorgrond. Het aangrijpingspunt is de eigen beweging. In een inleidend gesprek wordt gereflecteerd over de wereld van straatkinderen (veraf) en vluchtelingen (dichtbij). Deze kinderen hebben bijna geen persoonlijke spullen, geen speelgoed, TV, computer, iphone,... Toch hebben ze kwaliteiten en mooie eigenschappen en creëren ze op momenten dat zij niet moeten overleven, naar onderdak of naar eten zoeken, mogelijkheden om te spelen met een voddenbal, of om muziek te maken op zelfgemaakte afval-trommels. De dansende trom is een werktijd waarbij de kinderen de kans krijgen om de eigen mogelijkheden te ontdekken en te verruimen. Het is een leuke, ontremmende en motiverende werktijd die tegemoet komt aan de noden van een op beweging en expressie beluste groep kinderen. In de stokkendans wordt er gewerkt met materiaal dat dikwijls als wapen gebruikt wordt. De stokken worden hier echter gebruikt om op een creatieve manier met elkaar om te gaan in plaats van tegen elkaar! Vooral de aspecten samenwerken, respect, verdraagzaamheid en creativiteit worden in deze werktijd vorm gegeven. Aangepaste werkvorm volgens leeftijdscategorie (zowel voor kinderen als jongeren geschikt).

 

A13. Dansen rond de Stoof van Opa Phil .    Phil-o-Sophie voor kids. (door opa Phil en oma Sophie, België en de wereld)

Thema's : vrede, respect, verdraagzaamheid, duurzaamheid, vluchtelingen, straatkids,...

We leven in een boeiende tijd, rondom ons verandert er op korte tijd heel veel. Kinderen worden via de media al op jonge leeftijd geconfronteerd met chaos, geweld en andere minder mooie kanten van onze maatschappij. In deze workshop willen we op een positieve, speelse, leerrijke (filosofie = vragen stellen, of vragen laten opborrelen), vredevolle én dansante manier kinderen en jongeren weerbaar maken tegen de uitdagingen van elke dag.

In de openingscirkel laten we de kinderen reflecteren over het thema. Er wordt echter niet zo veel gepraat, het is een belevings en doe-workshop, met dans, yoga, stilzitten (grote mensen noemen dat 'mediteren'), kinderyoga, hard roepen (of soms ook zingen), rare muziekinstrumenten bespelen, anders-doen-dan-anders, een bijzondere verhalenreis... Met oma Sophie en opa Phil weet je maar nooit...

Hebben zij echt beide wereldoorlogen meegemaakt? Durven zij echt hip-hop dansen? Ken zij dé vraag die nog niemand ooit stelde? Hoe doe je tibetaanse yoga? Wat is vrede? En heb je het verhaal van Vlucht-L-ING 007 al gehoord... dat vliegtuig was namelijk van de radar verdwenen? Straatkinderen leven en wonen die echt op straat of is dat maar een fabeltje? ... en wat als je hond net overreden is, wat doe je dan met al je tranen? ... misschien maak je er wel een zee van? ;-)

Maar... genoeg gepraat : om de haverklap zet oma Sophie een zot dansnummer op en wordt er duchtig bewogen!

 

A14 : Youth connection street dance : multi-disciplinaire interculturele dans met straatkids/jeugd en vluchtelingen (door Mayke Peeters, Leopoldsburg, Kempen, Limburg, Antwerpen, Vl-Brabant)

"Hebben vluchtelingen-jongeren ook wel eens zin om te dansen? Doen alle jongeren in India aan Yoga? Worden meisjes er echt nog steeds uitgehuwelijkt? Welke rechten heb je als meisje of als jongen? Wat als je land in oorlog is, en je enkel een koffer met spullen onder de arm hebt?"

Ondanks de soms erg grote en beklijvende verschillen in cultuur en levensomstandigheden, is er toch 1 belangrijk iets dat we met hen gemeen hebben : elk van ons heeft een lichaam, en daarmee kunnen we bewegen én dansen!! Misschien is de kleur lichtjes verschillend, maar uiteindelijk zijn we allen mens! Ons lichaam is erg bijzonder, en het is verstandig om er zorgzaam mee om te gaan! Een gezonde geest in een gezond lichaam, zegt men wel! En dat klopt!

Via dans en lichaamswerk verkennen we de wereld van jongeren (en kinderen) in de derde wereld of vluchtlingen, en gaan we op zoek naar gelijkenissen, naar mooie kwaliteiten, naar positieve aspecten! Ook al polariseert men in de media de verhalen, toch zijn dit gewoon jongeren, kinderen en mensen zoals jij en ik! Elke cultuur heeft erg veel moois te bieden, unieke dansen, bijzondere muziek, voeding, rituelen, enz... Als we de verbindingen vinden wordt de wereld misschien wat vrediger!

We brengen in deze workshop onze aandacht naar het lichaam, en verkennen onze mogelijkheden en beperkingen in beweging, kracht, souplesse en creativiteit. Door middel van ritme en muziek bouwen we een les op waarin jongeren expressie geven rond een bepaald thema. Naargelang de leeftijd wordt hier een choreografie rond opgebouwd. Onze bouwstenen zijn het lichaam, de stem, muziekinstrumenten, voorwerpen zoals bv een bamboestok voor de stokkendans, of misschien creëeren we samen wel een unieke indische-bollywood-capoeira dans!

 

 

 

 

 

 

Kleur Bekennen

 

Onze workshops van het type A (zie workshoppagina) zijn allen getest en goedgekeurd door Kleur Bekennen.

Kleur Bekennen is een overheidsorganisatie die alle initiatieven rond wereldburgerschap bundelt. Ze geven Vlaamse scholen tips en mogelijkheden om projecten en workshops rond mondiale vorming (allerlei thema's) te organiseren.  De workshops moeten aan verschillende criteria voldoen.  Zo moeten zij de kinderen kritisch doen nadenken over de eigen en andere culturen, hun persoonlijke levensstijl en consumptiegewoonten, moeten zij uitnodigen tot het begrijpen van diversiteit, stimuleren tot samenwerken en het opnemen van verantwoordelijkheid.

(meer info op www.kleurbekennen.be)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home page

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

beeld en inhoud © www.World-Children-Unity-Dance.be
design: Wellspring Webdesign